19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun!

19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı 105.Yıl dönümü kutlamalarımız Tokat Milletvekilimiz Kadim Durmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Haşim Eger, Kurum Müdürleri, Şube Müdürlerimiz, Antrenörlerimiz, Sporcularımız ve Gönüllü gençlerimizin katılımlarıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Çelenk Sunma Töreninde Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Haşim Eger tarafından Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreni gerçekleştirildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve müteakiben okunan İstiklal Marşımız ile başlayan 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı kutlama Programımızda İl Müdürümüz Haşim Eger yapmış olduğu konuşmasında;
Bir destanın ilk adımlarının atıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milletin kaderini değiştirmeye başladığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak  ve aziz Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunmak için toplanmış bulunuyoruz.
Saygıdeğer katılımcılar; milletinden güç almadan hiçbir devlet, hiçbir ordu zafere ulaşamaz; ulaşsa dahi kalıcı olamaz. Bu sebeple özellikle İzmir’in işgaliyle başlayan yıkıcı Yunan istilasına karşı mücadele ruhunun Anadolu’dan canlandırılması gerekmekteydi.  

Zira Doğu Anadolu Ermeni, güneydeki topraklarımız İtalyan ve Fransız, Ege bölgemiz Yunan hatta başkent İstanbul bile İngiliz işgali altındayken henüz işgal görmemiş vilayetlerde mücadele zeminini hazırlamak gerekirdi. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’da başladığı istiklal yolculuğuna Havza, Amasya, Tokat, Erzurum, Sivas’ta devam etti ve halkın tam desteğini alarak tarihin en şerefli kurtuluş mücadelesini sürdürdü.  “Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyen Mustafa Kemal, milletinin onayını ala ala ve “Ya istiklâl ya ölüm.” kararlılığıyla yüce Türk Milletini zafere kavuşturmuştur.

19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelede Tokat’ın önemi oldukça büyüktür. Mustafa Kemal’in zafere olan inancını pekiştiren en önemli şehirlerden biri 26 Haziran 1919’da geldiği Tokat olmuştur.  Tokat halkı vatanı ve milleti için öteden beri hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, barışta mutedil ve uyumlu savaşta her biri kahramana dönüşebilen ve Milli Mücadelede kilit rol onayabilecek bir halktı. Mustafa Kemal, bu bilinçle Tokat’a geldi ve Tokatlının tam desteğini aldı. Danişmentlilerden beri hiç değişmeyen milli ruh Tokat halkında 1919’da da bugün de varlığını sürdürmektedir.

Atatürk’ün “Benim doğum günüm” dediği 19 Mayıs, bayram olarak gençlere hediye edilmiştir.  Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu anlamlı günde gençliğe olan inancımız tamdır. Bugün teröre karşı verilen mücadelede gerek sınırlarımız içinde gerekse sınır ötesinde kahramanca savaşan ve yeri geldiğinde şehadet şerbeti içen gençlerimiz Türk istiklâlinin teminatı olmaya devam etmektedir. Bu şerefli bayramın sahibi olan gençlerimizin bayramını onlarla aynı heyecanla kutlamaktayız.

Bağımsızlığımızı ve yüce Türkiye Cumhuriyetini borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, vatanın ve milletin istikbali için canlarını feda eden şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onlara ve şerefli gazilerimize karşı minnet borcumuz ebedidir. 

Varlığını vatanın, milletin ve Türkiye Cumhuriyetinin varlığına adayan gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en kalbî duygularla kutluyorum."dedi.